Epikon

  • Godena Albert – ének
  • Malatinszki Krisztián – basszusgitár
  • Kossuth László – ritmusgitár
  • Kis András – szólógitár
  • Orosz Marci – dob
  • Nagy Ármin – billentyű

2008 októberében egy próbán odajött hozzánk egy srác, hogy van-e kedvünk fellépni? Hát persze! Mi a nevetek? Azt még nem tudtuk eldönteni… Egyébként a mai napig sem. Ekkor született meg ez a mindannyiunk számára átmenetinek gondolt zenekarnév, az isMereTlen eLőADó és előadtuk első műsorunkat a bagi rétesfesztiválon. 🙂
Valójában a zenekar alakulása korábbra tehető. Jobban mondva egy folyamatosan alakuló zenekar vagyunk.
Kossuth Laci barátom hívott fel 2006 nyarán, hogy zenekart alapít. Az, hogy mit játszunk, nem sokáig volt kérdéses, gyorsan egy nevezőre jutottunk. Mindketten rajongtunk a 70’-es évek blues, és rock zenéjéért. Énekesként kezdtem, majd énekes-szólógitáros lett belőlem. Első basszusgitárosunk Csaszli János (ex-Treff, ex-Blackfire) volt, aki a szakmában elég régi motorosnak számít. Úgy gondolom, Lacival nagyon sokat tanulhattunk tőle. Tapasztalatait szívesen fogadtuk mind zenei oldalról, mind színpadi játékot tekintve. Jánossal elváltak útjaink, ma a Shadows 60 zenekarban basszusgitározik, ahol megtalálta a szívéhez legközelebb álló dallamokat. Megfordult nálunk már két dobos, két énekes, egy billentyűs és négy basszusgitáros, közülük az egyik a turai Helo Zep! zenekarban játszó Apjok Balázs. Őt a jelenleg is nálunk bőgőző Malatinszki Krisztián váltotta fel, akivel gimnazista korunk óta ismerjük egymást. A banda törzsgárdáját mindig Laci és én alakítottuk, illetve a 2007-ben hozzánk csatlakozó, hatvani Kürti Krisztián, aki máig „szakadatlanul” üti a dobokat a zenekarunkban.
A zenekar első frontembere a gyöngyösi Pavlenka Róbert volt, akivel jó hangulatú koncerteket töltöttünk együtt, de sajnos a munkahelyi időbeosztása nem tette lehetővé, hogy a zenekarban teljes erőbedobással tudjon közreműködni. Zenekarunk legfiatalabb tagja Nagy Ármin, akivel a gödöllői Zörög a Haraszt Próbateremben ismerkedtünk össze. Godena Albert csatlakozása után, a zenekar eddigi legjobb felállásáról beszélhetünk. Ezt tükrözi, hogy szeptemberben megnyertük a gödöllői Trafo Club és a Zörög a Haraszt Próbaterem által rendezett tehetségkutató versenyt.
Főként rhythm and blues-t, és hard rockot játszunk, repertoárunkban felcsendülnek Deák Bill örökzöldjei, elfeledni vélt P.Mobil slágerek, de játszuk külföldi előadók (Deep Purple, Scorpions…) nótáit is. Emellett születnek saját dalok, amik nem feltétlen ilyen stílusban íródnak. Sajnos ennek terén mindig döcögősen haladt a zenekar, a cirka 4 év alatt mindössze két saját számot sikerült összehoznunk, amin változtatni kellene. A mostani felállással a saját számok terén még nagyobb jövőt látnék.
Sajnos, 2010. decemberében Alberttel is elváltak útjaink… új énekesünk Danhauser Soma lett!
2011 márciusától újra Godena Albert a zenekar frontembere!
2014-től az isMereTlen eLőADó EPIKON néven működik tovább!